A parlagfű irtás.

A parlagfű irtás rendkívül azon kívül, hogy törvényi kötelezettsége minden telektulajdonosnak, fontos az allergiás megbetegedések a pollenekre érzékenyek szempontjából is. Valamint a parlagfű irtás mellőzése más növényi kultúrákat is nagymértékben károsíthat, a parlagfű rendkívül intenzív fejlődése szaporodása, terjedése miatt.

A parlagfű irtás lehet mechanikus, vagy vegyszeres.

A parlagfüvet nagyon nehéz  végleg eltávolítani kiirtani kertünkből, szabad területekről.

Hosszú évekig megőrzi csíraképességét a mag ha nem kaszáljuk írtjuk időben.Vagyis virágzás előtt kell kaszálni , mindenképp a mechanikus irtást kaszálást javaslom. Egyrészt ez a legolcsóbb a leggyorsabb, másrészt  környezetbarátabb megoldás.

Ami fontos: mindig időben kell kezdeni az irtást, virágzás megindulása előtt. Valamint a talajhoz minél közelebb kell a vágást végezni kaszálásnál. A gyakorlat igazolja hogy legalább háromszori irtással érhetünk el megfelelő eredményt. Amennyiben nem végezzük el időben az irtást, kaszálást a parlagfüves területeken az egyre munkaigényesebb, költségesebb lesz.

Arról nem beszélve hogy a jelenlegi jogszabályok is megkövetelik a parlagfű irtását, pont az allergén hatása miatt. Aki ezt elmulasztja az elég tetemes bírságra számíthat. A parlagfű irtását érdemes szakemberekkel végeztetni . Mivel a szakszerű és időben történő  irtás gyorsabb és olcsóbb eredményesebb lesz, mintha amatőr módon próbálnánk a probléma elejét venni.

Arról nem is beszélve hogy a hatékony parlagfű irtáshoz megfelelő gépek eszközök szükségesek a szakértelem mellett.

Vállaljuk: kertek. szabad területek, önkormányzatok zöld területeinek parlagfű irtását. Valamint üzemi területek, bevásárlóközpontok zöld területeinek parlagfű irtását.

A parlagfű irtással környezete élhetőbb lesz. Kultúrnövényei sem sínylik  meg, sőt esztétikai szempontból az eredmény messzemenően szembetűnő hatással bír.

Árainkat mindig a terület területek megtekintése után, egyedileg az adott terület nagyságától , a domborzati viszonyoktól,/árok partok,nehezen dolgozható területek/ függően adjuk meg. Más növények növénycsoportok meg óvása az adott területen is ár függő lehet.

A parlagfű vegyszeres irtása.

A parlagfű vegyszeres irtással is hatékonyan megszüntethető, de nem javasolt. Lakott területek környezetében a gyerekekre de a felnőtt lakosságra is káros hatást gyakorolhat.

Vegyszeres parlagfű irtásnál mindenképp szakember megbízása javasolt. Többek közt vegyszeres parlagfű irtásnál területtől függően, más növényi kultúrák fennmaradását védelmét is figyelembe kell venni.